Acasa

Eveniment social de exceptie

Sambata, 20 iunie, 2015, Filiala Bucuresti a Asociatiei Distroficilor Muscular din Romania a desfasurat intalnirea generala anuala cu sprijinul Consiliului National al Dizabilitatii din Romania.

AGA- ADMR Bucuresti
La eveniment au participat persoane cu distrofii musculare, artisti, oficialitati.

ADMR filiala Bucuresti multumeste sponsorului principal, Medical Express si sponsorului secundar, SC Danina Star SRL.

998151_810406355640724_1564773400_n
De asemeni, multumeste reprezentantilor Consiliului National al Dizabilitatii din Romania pentru organizarea deosebita, artistilor pregatiti in cadrul programelor culturale ale CNDR, Marusiei, profesorului Valery Mayn.

DSC_0130

DSC_0199

DSC_0209

DSC_0236

DSC_0257

DSC_0295
ADMR filiala Bucuresti multumeste pentru participare doamnei Luminita Gheorghiu, reprezentant al Consiliului National Pentru Combaterea Discriminarii (CNCD), doamnei Claudia Bratan, reprezentant al ANPD, doamnei Carmen Grigore, reporter TVR.

Nu in ultimul rand, ADMR filiala Bucuresti multumeste Primariei Sector 3, Politiei Locale Sector 3 si Politiei Rutiere Sector 3, pentru ca au sprijinit asociatia in desfasurarea evenimentului.

Presedentia Danielei Tontsch a fost reinnoita pentru un mandat de patru ani.

………………………………………………………………..

Adunarea generala a Filialei Bucuresti a Asociatiei Distroficilor Muscular

ADMR

Filiala Bucuresti a Asociatiei Distroficilor Muscular organizeaza adunarea generala, in data de 20 iunie, 2015, ora 13, in Strada Cauzasi, nr.26, Sector:3. Sunt invitati membrii filialei, membrii asociatiei mama.

Filiala Bucuresti ADM are patru ani de la infiintare, in data de 20 iunie au loc alegeri pentru biroul director si presedinte.

Ordinea de zi:
– prezentarea raportului de activitate;
– prezentarea echipei (echipelor) candidate;
– votul;
– program de socializare: pranz, recital de pian sustinut de Marusia, recital vocal si chitara sustinut de Tic Petrosel, precum si alte surprize.

Pentru detalii suplimentare sunati la telefon: 0721.44.75.82, Daniela Tontsch

– – – – – – – – – – – – – – – – – – –

Adunarea Generala a Asociatiei Distroficolor Muscular

18 mai 2013

IMG_3426_modFoto: Preotul Tamas DelaValcele da binecuvantarea inceperii adunarii generale.

adunare generala 2013

IMG_3569

IMG_3573

– – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – –

Intalnire cu deputatul Liliana Minca

12.03.2013

Astazi, doamna deputat Liliana Minca, si-a facut timp sa asculte problemele persoanelor cu dizabilitati. Este un luptator al drepturilor persoanelor cu dizabilitati, speram in schimbari pozitive pe plan legislativ!

poz-â 1

– – – – – – – – – – – – –

Gala Sanatatii 2012gala sanatatii 5

gala sanatatii 1

gala sanatatii 2

– – – – – – – – – – – – – – – – – – –

3 Decembrie, Ziua Internationala a Persoanelor cu Dizabilitati

Dana Camelia Dascalu traieste de peste 20 de ani intr-un azil din Harlau, judetul: Iasi. Mintea ei creeaza versuri, le inmagazineaza si le dicteaza apoi unei asistente sa le scrie. Astfel a publicat patru volume.

Dana Camelia Dascalu este membra a Asociatiei Distroficilor Muscular, am fost alaturi de ea in aceste momente. Publicul a avut ocazia s-o auda pe Dana recitandu-si creatiile. Are tot corpul imobilizat ceea ce n-o impiedica sa fie bucuroasa, sa iubeasca, sa zburde in zeci de locuri pe minut, sa fie exigenta cand vine vorba de versuri.

403108_10151280292532259_1381116023_n

598558_10151280296257259_406824865_n

– – – – – – – – – – – – – – – – –

Gala Persoanelor cu Dizabilitati, editia a III a

Dizabilitatea în România și în Uniunea Europeană

În România există 689,156 persoane cu dizabilități, adică 3,6% din totalul populației are o dizabilitate. (D.G.P.H., iunie 2012)

Conform D.G.P.H., în România sunt 27,272 de persoane cu dizabilități angajate, reprezentând 3,95% din totalul persoanelor cu dizabilități din România.

Academic Network of European Disability Experts (A.N.E.D.), în Indicators of Disability Equality in Europe, arată că procentul de persoane cu dizabilități permanente în UE este de aproximativ 10%. Conform studiului A.N.E.D. din 2010, realizat împreună cu University of Leeds (Indicators of Disability Equality in Europe), procentul persoanelor cu dizabilități care primesc o formă de ajutor social este de 5.2%.

Media persoanelor cu dizabilități angajate în Uniunea Europeană, conform aceluiași studiu este de 45,8%, însă autorii arată că există diferențe mari între state. Rata angajării este cea mai scăzută în România, Irlanda și Grecia, în timp ce Finlanda, Luxembourg și Danemarca au 70% dintre persoanele cu dizabilități incluse pe piața muncii.

Sursa: http://www.incluziune.org/biroul-de-presa/informatii-si-statistici

Organizatia Distroficilor Muscular din Romania a fost prezenta la aceasta editie prin Cristinel Capus, caruia ii multumim, suntem onorati de prestatia lui! De asemeni ii multumim lui Nor Zeatic pentru colaborarea exceptionala cu colegul nostru!

– – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – –

–––––––––––––––––––––––––––––––––––––-
      11 august 2012,  amicalul Dinamo Bucuresti si F.C.Barcelona.
   

– – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – –
„Targul de Martisor”,  27 martie 2012
Cu totii oferim daruri simbolice in luna martie! Cumparand produsele noastre ajutati organizatia persoanelor cu distrofii musculare! Acum aveti ocazia sa achizitionati cele mai frumoase martisoare si accesorii, la preturi de criza. Vizitati-ne!
Locatia: Clubul Seniorilor din Parcul Plumbuita

– – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – –

Gala Persoanelor cu Dizabilități -„Educație fără bariere”

ActiveWatch – Agenția de Monitorizare a Presei și Fundația Motivation România, împreună cu Fundația Vodafone România, au organizat în data 29 noiembrie 2011, în Studioul 3 al Televiziunii Române, a doua ediție a Galei Persoanelor cu Dizabilități -„Educație fără bariere”. Cătălin Stefănescu, realizatorul emisiunii Garantat 100%, a fost gazda evenimentului care a adus la un loc peste 200 de persoane cu dizabilități, angajatori publici și privați, reprezentanți ai organizațiilor neguvernamentale, specialiști în educație și incluziune socială și ziariști.

– – – – – – – – – – – – – – – – – – – – –

O dovada ca persoanele cu distrofie musculara sunt active

– – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – –

Sambata 30 iulie, in competitia Factor X, Cristinel Capus (Capus se citeste fara diacritice, este nume de origine greaca) a facut un pas important inainte. Publicul, aproximativ 2000 de persoane, a fost electrizat de interpretarea lui Capus. Juriul a hotarat ca el sa mearga mai departe. Il sustinem si noi. Atasam poze facute la Bucuresti.

Anunțuri

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: